Kolapaj!


LÖRDAGEN DEN 16 APRIL 2011

Har ikväll ätit surströmming, såå otroligt gott....! Efter suring krävs något som är sött. Jag hade då gjort en kolapaj som är enkel att göra och är väldigt söt. Den passar perfekt .





Kolapaj

Pajdeg:
100 gr smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt

kolafyllning:
1 dl vispgrädde
3/4 dl socker
1/2 dl ljus sirap
3 tsk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gr smör

Till garneringen:
1 1/2 dl grädde
2 tsk kakao

1. Börja med degen. Smält smöret och blanda i resten av ingredinenserna. Tryck ut i en paj form
(ca 28 cm i diameter). Låt vila kallt en stund. Nagga botten med en gaffel och grädda 200 grader ca 12-15 min tills pajen fått fin färg. Låt svalna.

2. Gör fyllningen. Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker och smör i en tjockbottnad kastrull och sjud sakta ca 15 minuter tills kolan bubblar tjockt och släpper kanterna. Tillsätt vanilsocker och smör i klickar och vispa smeten slät. Fyll pajskalet och låt svalna.

3. Vispa grädden och bred över och pudra över kakao.


RSS 2.0