Cajungryta med kyckling och chorizo
Har jobbat i helgen så idag är jag ledig. Helgen på jobbet har varit bra, lungt och skönt . I lördags tog jag mig tid och baka mini semlor så att vi och de boende fick smaka på något extra. Det blev uppskattat.
Idag är Nils sjuk så det blir att vara här hemma och mysa med han. Till middag ska jag göra barnens favoritgryta med kyckling och chorizokorv. En god gryta med mycket smak. När jag tittar tillbaka på mina inlagda recep ser jag att det är mycket kyckling recept, kan det bero på att jag köpte 5 lådor kycklingfileer på x-tra pris för någon vecka sen???
Cajungryta med kyckling och chorizo:
5 kycklingfileer
2 msk kinesisk soya
1 hackad gul lök
1 -2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olja
1 1/2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1/2 dl grädde, valfri sort
3 chorizo
Till garnering: Bladpersilja
Gör så här:
1. Skär kycklingfileerna i ganska stora bitar och blanda med soya.
2. Stek gul och vitlök i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomaterna, lagerbladen, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner dden i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris .
Kommentarer
Trackback