Kyckling i basilikasås
Jag tog upp några kycklingfileer redan på morgonen,så det skulle gå fort att tillaga när jag kom hem. Jag visste att klyftpotatis ville jag ha för det var jag sugen på och fort måste det gå och gott ska det smaka. Därför gjorde jag kyckling i basilikasås.
4 kycklingfileèr
1 kruka basilika
salt/peppar
2 dl matlagningsyogurt
2 vitlöskklyftor
1-2 tsk honung
1. Skär en skåra längst fileèrna. Salta och peppra i skåran och lägg dit ca hälften av basilikan.
2. Stek fileèrna i olja ca 10-15 minuter på varje sida.
Såsen:
1. Mixa resten av basilikan med lite av yogurten.
2. Rör sedan i resten av yogurten och smaksätt med vitlöken som pressas ner.
3. Salta och peppra såsen avsluta med den flytande honungen som ger såsen en rundare smak.
Servera med :
Klyfpotatis med morötter och rödbetor:
Klyfta den oskalade potatisen ganska tunt, morötterna i stavar och rödbetorna i klyftor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och torkad timjan. Ugnen på 225 gr till potatisen fått färg ca 30min.
Gör en sallad till !