PASTA CARBONARA
En god och enkel maträtt.
Pasta carbonara 4 port.
4 port. pasta
1 pkt bacon el. kassler
1 liten lök
1-2 vitlöksklyftor
olja
ca 7-8 dl grädde
1 bit färskriven parmesanost
Citronsaft
salt / peppar
1. Koka pastan. Häll i durkslag, spara ev. lite pasta vatten till senare.
(Använd samma gryta när du fräser baconen och löken.)
2. Strimla baconen.
3. Finhacka eller klyfta löken och pressa i vitlöken
4. Fräs allt i olja tills det fått färg.
5. Slå i grädden och den färskrivna osten. Koka ihop något under ständig omrörning.
6. Vänd i pastan och späd ev. med lite av kokvattnet.
7. Vispa i de råa äggen, fortsätt och rör nu på ej för hög värme.
8. Rör i pastan till såsen har blivit krämig.
9. Smaka av med citronsaften, salt och nymald svart peppar.
10. Garnera gärna med persilja.