PASTA CARBONARA



En god och enkel maträtt.

Pasta carbonara  4 port.

4 port. pasta
1 pkt bacon el. kassler
1 liten lök
1-2 vitlöksklyftor
olja
ca 7-8 dl grädde
1 bit färskriven parmesanost
Citronsaft
salt / peppar

1. Koka pastan. Häll i durkslag, spara ev. lite pasta vatten till senare.
    (Använd samma gryta när du fräser baconen och löken.)

2. Strimla baconen.

3. Finhacka eller klyfta löken och pressa i vitlöken

4. Fräs allt i olja tills det fått färg.

5. Slå i grädden och den färskrivna osten. Koka ihop något under ständig omrörning.

6. Vänd i pastan och späd ev. med lite av kokvattnet.

7. Vispa i de råa äggen, fortsätt och rör nu på ej för hög värme.

8. Rör i pastan till såsen har blivit krämig.

9. Smaka av med citronsaften, salt och nymald svart peppar. 

10. Garnera gärna med persilja.  
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0