Vildlax från Tornedalen

Här är ett lax recept som jag fick av min kära kompis Lena. Otroligt gott!

Vildlax på tornedalsvis   225gr ca 20 min  

600 gr laxfile
2-3 msk lingonsylt
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk viltfond med katareller
Färsk timjan
svart peppar
salt 

1. Lägg fileen med skinnsidan upp, låt fileen vara i ugnen några minuter, dra bort skinnet, skrapa bort det bruna på laxen. Salta och peppra. In i ugnen igen.

2. Blanda ihop lingonsylten, grädden, viltfonden och timjan efter fileerna har varit inne i 10 min slå över gräddblandningen.

3. In i ugnen igen ytterligare 10 min eller när ungstemp visar 60 gr är laxen klar.

4. Gör som Lena, sjung Tornedalssången medan laxen är i ugnen för bästa känslan !

5. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0