Vildlax från Tornedalen
Här är ett lax recept som jag fick av min kära kompis Lena. Otroligt gott!
Vildlax på tornedalsvis 225gr ca 20 min
600 gr laxfile
2-3 msk lingonsylt
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk viltfond med katareller
Färsk timjan
svart peppar
salt
1. Lägg fileen med skinnsidan upp, låt fileen vara i ugnen några minuter, dra bort skinnet, skrapa bort det bruna på laxen. Salta och peppra. In i ugnen igen.
2. Blanda ihop lingonsylten, grädden, viltfonden och timjan efter fileerna har varit inne i 10 min slå över gräddblandningen.
3. In i ugnen igen ytterligare 10 min eller när ungstemp visar 60 gr är laxen klar.
4. Gör som Lena, sjung Tornedalssången medan laxen är i ugnen för bästa känslan !
5. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.
Vildlax på tornedalsvis 225gr ca 20 min
600 gr laxfile
2-3 msk lingonsylt
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk viltfond med katareller
Färsk timjan
svart peppar
salt
1. Lägg fileen med skinnsidan upp, låt fileen vara i ugnen några minuter, dra bort skinnet, skrapa bort det bruna på laxen. Salta och peppra. In i ugnen igen.
2. Blanda ihop lingonsylten, grädden, viltfonden och timjan efter fileerna har varit inne i 10 min slå över gräddblandningen.
3. In i ugnen igen ytterligare 10 min eller när ungstemp visar 60 gr är laxen klar.
4. Gör som Lena, sjung Tornedalssången medan laxen är i ugnen för bästa känslan !
5. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.
Kommentarer
Trackback