Tortillatårta med Mozzarellaost



Har idag haft besök av min arbetskompis Lotta. Hon var sugen på att komma och titta på vårt "gammla" kök, eftersom hon och Mattias är mitt uppe i att planera och beställa sitt nya kök. Jag passade då på att bjude henne på lunch.
På menyn stod det Tortilla tårta med Mozzarellaost och semlor till efterrätt.

Här kommer receptet på Tortillatårtan:

4 kycklingfileér
olja att steka i
2 tsk salt
2 krm peppar
1 påse (500gr) djupfryst grönsaksblandning broccoli mexicana
1 burk (300gr) chunky salsa
1 förpackning (340gr) tortillabröd
125 gr mozzerellaost

1. Skär kycklingen i små bitar. Stek i olja. Krydda med salt och peppar.

2. Blanda i de djupfrysta grönsakern och salsan och låt puttra några minuter.

3. Varva tortilla bröden och kycklingröran. Låt sista lagret vara tortillabröd.

4. Skär mozzarellaosten i tunna skivor och täck översta lagret.

5. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.

Servera guacamole och en god sallad till !

  




Fisksoppa

Har idag gjort den soppa som min svärmor bruka bjuda oss på när hon själv lagade mat. Hon är idag 89 år gammal och är inte så frisk, så idag lagar hon ingen mat utan det är min svärfar som oxå är 89år som står för all matlagning i deras lilla familj. Han är suverän, han lagar god mat och bakar bullar till hela släkten. Varje gång han har bakat så skickar han med ett par bullpåsar. Så det är länge sedan jag själv bakade bullar. 
Har idag gjort den soppa som min svärmor bruka bjuda oss på när hon själv lagade mat. Hon är idag 89 år gammal och är inte så frisk, så idag lagar hon ingen mat utan det är min svärfar som oxå är 89år som står för all matlagning i deras lilla familj. Han är suverän, han lagar god mat och bakar bullar till hela släkten. Varje gång han har bakat så skickar han med ett par bullpåsar. Så det är länge sedan jag själv bakade bullar.

Här är receptet på fisksoppan:

ca. 800 gr Röding eller lax
1 liter vatten
2 buljongtärningar
3 grovt rivna morötter
1 strimlad purjolök
1 msk smör
2 msk mjöl
2 dl grädde
dill/ persilja
salt/peppar

Skär den benfria fisken i kuber ca 2 cm.

Smält smöret, lägg i grönsakerna, rör i mjölet, späd med buljongen.

Låt soppan sjuda några minuter.

Lägg i fisken, låt soppa sjuda upp. Ställ panna på sida och låt fisken bli varm
Krydda soppan och häll i grädden

Värm gärna soppan så den är riktigt varm när den ska soppan serveras. OBS! Koka inte då blir fisken torr.

Hoppas svärmors soppa smakar gott !!


Tacopannkakspizza




När jag steker köttfärs till tacos blir det ofta lite grann kvar, av det har jag fått tips att man kan göra en pannkaksrulle fylld med tacoköttfärs och riven ost. Idag gjorde jag en annan variant som oxå blev gott.
Jag gjorde en vanlig pannkaka som jag gräddade klar. Tacoköttfärsen på pannkakan, en burk tex mex creme fraiche på köttfärsen, hackad tomat och sist riven ost. In i ugnen ca 15 min eller tills osten smält. Testa gärna ,det blev faktiskt riktigt gott. Här är mitt recept på Tacopannkakspizza.

Pannkakan
Vispa
6 dl mjölk
3 dl mjöl
3 ägg
salt
Häll pannkakssmeten över 25 gr margarin som jag smält på plåten i ugnen. Grädda pannkakan i 225 grader tills den fått fin färg. 

På den färdig gräddade pannkakan.
Tacoköttfärsen
1 burk mexi chili creme fraiche
2 hackade tomater
riven ost

Gräddas i 225 gr i ca 15 min.

Servera gärna en god grönsallad till !


Kyckling med persilje sås

Åter till vardagen, känns faktiskt ganska skönt att allt blir som vanligt. Jag har tänkt att starta en mat blogg för att här samla alla mina recept.

 Efter all julmat är jag alltid sugen på något som inte har med jul att göra. Igår gjorde jag
 Kyckling med persilja sås. Mums!

Persiljekyckling 

4 kycklingfilleer
salt / peppar

2 1/2 dl grädde
1/2 tsk soja
1/2 dl hackad persilja
1/2 buljongtärning

Gör så här:
1. Banka ut kycklingfileerna med handen. Krydda med salt och peppar. Stek i smör i en stekpanna i 3-4 minuter på varje sida.
2. Ta upp fileerna och häll i grädden. Rör i soja och persilja och smula ner buljongtärningen.
3. Låt såsen koka ihop lägg i kyckling fileerna och låt bli varmt.

Serveras till klyftpotatis och en god sallad

VÄLKOMMEN


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0