Italienska köttbullar i tomatsås
TORSDAGEN DEN 31 MARS 2011
Hade från början tänkt äta detta i går till middag , men det visade sig att jag inte hade alla ingredienser hemma. Gjorde därför de stora köttbullarna i går, kompletterade idag till tomatsåsen.
Italienska köttbullar i tomatsås
Olivolja
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl basilika
2 msk tomatpure`
1 liter krossade tomater
1-2 dl grönsaksbuljong
1 msk vitvinsvinäger
socker
salt/peppar
1. Finhacka lök, vitlök och basilika
2.Fräs i olivolja tillsammans med tomatpure`.
3.Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, vinäger och ngr nypor socker.
4. Låt koka en anig och smaka av med salt och peppar.
Köttbullarna
1 kg köttfärs
2 torra skivor vitt bröd
2 dl mjölk
1 1/2 dl parmesanost, riven
zest av 1 citron
2 dl färsk basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1. Skär bort kanterna på brödskivorna och smula sönder inkråmet.
2.Blötlägg i mjölken tillsammans med parmesanosten.
3.Riv det yttersta skalet av 1 citron och finhacka basilikan samt vitlöken
4. Avsluta med att smaka av med salt och peppar.
5.Rulla 20 lika stora köttbullar (stora köttbullar) av smeten.
6. Bryn i smör, gärna i traktörpanna. Häll över tomatsåsen och låt sjuda en stund.
SERVERA: Nykokt spagetti, riven parmesanost och gärna lite fetaost på toppen