Enkel och god laxrätt
LÖRDAGEN DEN 28 MAJ 2011
Änterligen har Viktor kommit hem från sin långresa. Han har under 4 månader varit i Australien, Nya Zeeland, Thailand och Bali. Han stannade till i Stockholm för att hälsa på sin store sysyter Ida innan han igår åter var hemma i Skellefteå igen. Han har mycket att berätta och är underbar att lyssna på. Tänk så mycket han har fått vara med om. Naturligtvis fick han bestämma vad vi skulle äta ikväll, det blev lax med romsås och pressade potatis,någonting som jag nästan hade förväntat mig att han skullle längta efter eftersom det är en av hans älsklingsrätter. Jag gjorde en variant på laxen som jag fått tips från min kollega Håkan. Mycket mycket gott och enkelt.
Här är receptet:
Lax med hummerfond
En lax fileé
hummerfond
3dl grädde
1 fiskbuljong
dill
Sätt ugnen på 175 g.
Lägg laxen med skinnsidan upp i en ungsfast form. In i ugn ca 10 min.
Ta ut laxen och dra bort skinnet, skrapa bort de bruna på fileén.
Pensla fileén med hummerfond.
Smula en fiskbuljong och slå över nästan all grädde över laxen.
Strö klippt dill över filleérna.
In i ugn ingen. Använd gärna en ugnstermometer, när den visar 62 g är fisken klar. Strax innan den är klar häll dit resten av grädden.
Servera med pressad potatis, romsås och en sallad