Philadelhiaglass med rabarber/jordgubbssås

SÖNDAGEN DEN 29 MAJ 2011

En efterrätt som är jag gjorde mycket för säkert 20 år sedan, men med lite rabarber/jordgubbssås blev den som ny.

Skål 1.
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Vispas, ej för hårt

Skål 2.
3 äggulor
2 dl socker
1 pkt philadelhia ost 200 g
Vispas lätt ihop

Skål 3.
3 äggvitor - vispas till skum.

Smula 3 digistivekex i en form med löstagbar botten.
Blanda 1+2+3 i en skål.
Häll sedan i formen.
Toppa med ytterligare 3 smulade kex och täck sedan formen med plastfolie. Ställ i frysen minst 4 timmar.
Ta fram glassen i god tid före servering så glassen hinner tina lite.

Rabarber/jordgubbssås

1 ask jordgubbar, ca 800 g
3-4 stänger rabarber
strösocker efter smak
vaniljstång
vatten

* Skala och hacka rabarbern i små bitar.
* Koka rabarbern, socker och vaniljstången med vatten ca 10 minuter.
* Tillsätt skivad jordgubbar och koka en stund. Är såsen lös red då av med lite potatismjöl.

Serveras till glass eller Philadelhiaglassen.
  





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0