Philadelhiaglass med rabarber/jordgubbssås
SÖNDAGEN DEN 29 MAJ 2011
En efterrätt som är jag gjorde mycket för säkert 20 år sedan, men med lite rabarber/jordgubbssås blev den som ny.
Skål 1.
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Vispas, ej för hårt
Skål 2.
3 äggulor
2 dl socker
1 pkt philadelhia ost 200 g
Vispas lätt ihop
Skål 3.
3 äggvitor - vispas till skum.
Smula 3 digistivekex i en form med löstagbar botten.
Blanda 1+2+3 i en skål.
Häll sedan i formen.
Toppa med ytterligare 3 smulade kex och täck sedan formen med plastfolie. Ställ i frysen minst 4 timmar.
Ta fram glassen i god tid före servering så glassen hinner tina lite.
Rabarber/jordgubbssås
1 ask jordgubbar, ca 800 g
3-4 stänger rabarber
strösocker efter smak
vaniljstång
vatten
* Skala och hacka rabarbern i små bitar.
* Koka rabarbern, socker och vaniljstången med vatten ca 10 minuter.
* Tillsätt skivad jordgubbar och koka en stund. Är såsen lös red då av med lite potatismjöl.
Serveras till glass eller Philadelhiaglassen.