3 Tilltugg

LÖRDAGEN DEN 6 AUGUSTI 2011

Tänkte skriva ner några recept på mina användbara tilltugg. Tilltugg före maten är något som jag verkligen älskar. Att tillsammans sitta och ta en god drink och samtidigt äta lite småplock tycker jag förgyller och höjer stunden. Här är några goda användbara tilltugg:

PARMARULLAR 

ca 100 g parmaskinka eller  ? 
100 g philadelhiaost
2 msk mango chutney

Blanda philadelhiaosten med mango chutney.

Lägg en klick på vaje skinka och rulla ihop.

Stick en tandpetare i varje rulle.


TUNNBRÖDSRULLAR MED VÄSTERBOTTENSOST OCH ROM

4 mjuka tunnbröd
2 dl creame fraiche
1 dl kesella
100 g riven västerbottensost
1/2 -1 burk rom
finhackad dill

1. Blanda ihop alla ingredienser och bre på brödet.

2. Rulla ihop från kortsidan.

3. Vira in rullen i plastfolie och låt gärna vila i kylen till nästa dag

4. Kan ev. garneras med räkor och dill.

AVOCADO TILLTUGG

2-3 mogna avocados
2 dl mexi chili creame fraiche
2 tomater
riven ost

1. Mosa avocadon, lägg i lämplig skål.

2. Bre mexichilin över avocadon.

3. Hacka tomaterna i små bitar och lägg på mexi chilin.

4. Överst ska det vara riven ost.

Ställ fram skålen tillsammans med taco chips.


Fisk är alltid gott!


MÅNDAGEN DEN 8 AUGUSTI

Här har jag ett recept på en enkel god fiskrätt :

ENKEL LAXRÄTT      4 port.

4 Laxbitar
3 dl vispgrädde
2 msk hummerfond
150 g riven västerbottensost

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Lägg laxbitarne i en smord ungsfast form.

3. Blanda grädde, fond och ost. Häll såsen över laxen och sätt in i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.

4. Servera tillsammans med pressad potatis och en sallad.

RSS 2.0